Bij QUEST ‘21 werken alle leerlingen met een Chromebook. We vinden het belangrijk onze leerlingen digitaal vaardig te maken. Daarom leren we ze bijvoorbeeld werken met Google Documenten, Google Agenda en Classroom. Ook moet er veel worden samengewerkt. Dan is het handig dat de leerlingen samen digitaal aan hetzelfde product kunnen werken. 

(bijna) geen lesboeken
Het materiaal waarmee we werken, staat niet in de standaard lesboeken, maar maken we grotendeels zelf. Bij een enkel leergebied worden er wel boeken (ter ondersteuning) gebruikt. Het verschilt per module hoe en hoe vaak het apparaat nodig is. In de profiel- en examenfase worden meer lesboeken gebruikt. 

Waarom een Chromebook?
We hebben om vrij praktische redenen voor een Chromebook gekozen. Op het hele A. Roland Holst College werken we met een Google-omgeving. Daarbij sluit het Chromebook naadloos aan. Het apparaat heeft slechts enkele seconden nodig om op te starten en beschikt over ingebouwde bescherming tegen virussen. Ook is een Chromebook over het algemeen goedkoper dan een laptop of een MacBook. Het heeft echter alle functionaliteiten die voor ons onderwijs gewenst zijn. Ook om die reden hebben we voor het werken met een Chromebook gekozen.