Twee gebouwen, toch kleinschalig

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs kan als groot worden ervaren. Logisch, want de school is letterlijk een stuk groter.  Toch hoef je niet bang te zijn dat je in de menigte verdwijnt of over het hoofd wordt gezien.

Wij beschikken over twee sfeervolle, monumentale gebouwen die een minuutje lopen van elkaar vandaan staan: de Jonker (aan de Jonkerweg) en de Schutter (aan de Schuttersweg). Door je lessen nagenoeg in één gebouw te laten plaatsvinden, lijkt het aantal leerlingen meteen de helft kleiner en is de school al heel wat kleinschaliger.

Onze vwo-Talent– en QUEST ’21-leerlingen hebben hun lessen in de Schutter, een gebouw dat veel Hilversummers kennen als een gymnasiaal gebouw. In de Jonker zitten de mavo/havo –en havo/vwo-leerlingen. Dit gebouw is dan ook wat groter.

We hebben onze eigen gymvelden in het bos, bereikbaar via een tunneltje onder de drukke weg door. Ook hebben we drie eigen gymzalen.

In de Schutter is de mediatheek gevestigd. Hier kunnen de leerlingen terecht om te werken of om een (lees)boek te lezen. In de Jonker bevindt zich de leerlingenbalie; hier kunnen de leerlingen naar toe als ze iets moeten regelen of als ze een vraag hebben.

Verbouwing

Momenteel wordt er verbouwd in de Jonker. Inmiddels zijn de A-verdieping (begane grond) en B-verdieping gereed. Inmiddels is er ook klimaatcontrole op de C- en D-verdieping aangebracht. Binnen een paar jaar zal het hele gebouw klaar zijn. We verbouwen alleen tijdens de vakanties. De leerlingen zullen tijdens de lessen dus geen last van de verbouwing hebben.

“Twee gebouwen, toch kleinschalig“

“Twee gebouwen, toch kleinschalig“