Twee gebouwen, toch kleinschalig

Wij beschikken over twee sfeervolle, monumentale gebouwen die een minuutje lopen van elkaar vandaan staan: de Jonker (aan de Jonkerweg) en de Schutter (aan de Schuttersweg). Daarnaast hebben we onze eigen gymvelden in het bos, bereikbaar via een tunneltje onder de drukke weg door. Ook hebben we drie eigen gymzalen.

De Jonker is het grootste gebouw en daarin hebben de leerlingen les die bij ons daltononderwijs volgen. Mensen die vroeger op het Roland Holst hebben gezeten, kennen dit is als het ‘oude gebouw’, omdat het al sinds 1903 van ons is. We hebben het de afgelopen jaren verbouwd. In dit gebouw is ook onze leerlingenbalie. Dat is dé plek waar leerlingen terecht kunnen met al hun vragen of als ze iets moeten regelen.

De Schutter is wat kleiner en daarin zitten de leerlingen die op QUEST ’21 zitten. Ook hebben de meeste vwo-leerlingen les in dat gebouw.

De overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs kan als groot worden ervaren. Logisch, want de school is letterlijk een stuk groter. Toch hoef je niet bang te zijn dat je in de menigte verdwijnt of over het hoofd wordt gezien. Door je lessen nagenoeg in één gebouw te laten plaatsvinden, lijkt het aantal leerlingen meteen de helft kleiner en is de school al heel wat kleinschaliger.

“Twee gebouwen, toch kleinschalig“

“Twee gebouwen, toch kleinschalig“