U-Talent is een uitdagend onderwijsprogramma volgen, vol excursies, masterclasses en interdisciplinaire modules. Het A. Roland Holst College is verbonden aan U-Talent. Dit is een samenwerkingsverband met de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en partnerscholen in de regio.

Binnen dit samenwerkingsverband heb je op het Roland Holst de mogelijkheid om deel te nemen aan het U-Talentprogramma, al vanaf de eerste klas. Je kunt (op locatie in Utrecht) deelnemen aan diverse activiteiten, zoals excursies en masterclasses. Zo ontdek je wat er komt kijken bij het doen van onderzoek en verdiep je je in allerlei alfa-, gamma- en bèta-onderwerpen. Je krijgt ook een inkijkje in de verschillende studierichtingen die je kunt kiezen na de middelbare school. Hierdoor bereid je je ook nog eens optimaal voor op het hoger onderwijs.

De activiteiten zijn voor klas 1 t/m 6 en voor alle leerlingen die extra uitdaging zoeken, een grote interesse hebben in een bepaald onderwerp en nieuwsgierig zijn naar studeren op een Hogeschool of Universiteit.

Weet je nog niet wat je wilt doen? Ook dan heeft U-Talent aanbod! Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website, www.u-talent.nl, of stuur een e-mail naar Gavin Jansen (GJansen@gsf.nl).

Wat is U-Talent

Benieuwd hoe het is om op de universiteit te zitten en vind jij het leuk om dingen te onderzoeken? Vind je vakken als biologie, scheikunde, natuurkunde of informatica leuk? Of houdt je meer van talen, geschiedenis en filosofie? Of weet je nog niet wat je leuk vindt? Dan zal U-Talent iets voor jou zijn!

U-Talent is een uitdagend onderwijsprogramma volgen, vol excursies, masterclasses en interdisciplinaire modules. 

Onze school is aangesloten bij U-Talent, wat een samenwerkingsverband is met de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en partnerscholen in de regio. Via onze school is het mogelijk om deel te nemen aan dit programma.

Voor de onderbouw (VWO)

We bieden verschillende campusdagen aan waarbij je zelf actief aan de slag gaat. Bijvoorbeeld Red het Regenwoud of Plastic Soep. Klik hier voor het overzicht van de komende onderbouw activiteiten. 

Lees hier meer over de ervaringen van eerdere campusdagen. (volgt zsm)

Voor de bovenbouw (VWO)

Voor de bovenbouw zijn er speciale masterclasses. Dit zijn 1- of 2-daagse activiteiten over meer dan 30 uiteenlopende onderwerpen, van quantumnatuurkunde tot taal en van serious games tot biomedische wetenschappen. 

Nieuwsgierig geworden? Klik hier voor het overzicht van de komende bovenbouw activiteiten.

Waarom meedoen

U-Talent is er voor alle vwo-leerlingen! Bij het meedoen aan activiteiten maak je kennis met de universiteit of hogeschool. Voor veel leerlingen is de stap naar de universiteit of hogeschool best groot. Je kunt je misschien nog geen voorstelling maken van hoe het zou zijn om er zelf rond te lopen.

Tijdens het volgen van U-Talent activiteiten bezoek je de universiteitscampus, waardoor je een beter beeld krijgt van hoe het eraan toegaat op de universiteit of hogeschool. Je kan bij ons ook je kennis uitbreiden: bij U-Talent vind je extra uitdaging en verdieping rondom uiteenlopende onderwerpen. Naast uitdaging en verdieping helpt het je ook op zoek te gaan naar je interesses. Daarnaast kan meedoen je helpen bij je profielkeuze of profielwerkstuk.

Benieuwd hoe het is om op de universiteit te zitten en vind jij het leuk om dingen te onderzoeken?

Benieuwd hoe het is om op de universiteit te zitten en vind jij het leuk om dingen te onderzoeken?

Meer weten?

Gavin Jansen

GJansen@gsf.nl