Het A. Roland Holst College (ARHC) is een middelgrote, algemeen bijzondere daltonschool voor vwo, havo, mavo en Talent: onderwijs speciaal voor hoogbegaafde leerlingen. Voor leerlingen die nog meer zelfstandigheid, autonomie en samenwerken willen en aankunnen, hebben we QUEST ’21. Onze leerlingen krijgen les in twee sfeervolle monumentale gebouwen aan de rand van Hilversum.

Het ARHC profileert zich in de regio als “De meest uitdagende school van Hilversum” en bestaat uit twee deelscholen: Dalton en QUEST ’21. Beide zijn gestoeld op de kernwaarden van dalton, maar de uitvoering verschilt. Bij Dalton hebben de leerlingen naast hun vaklessen een aantal daltonuren. Iedere leerling heeft een coach. De meeste docenten zijn ook coach van een aantal leerlingen. Bij Dalton hoort ook Talent. Dit is een onderwijsstroom gericht op de leerbehoeften van hoogbegaafde kinderen.

Bij QUEST ’21 staat de autonomie van de leerling nog meer centraal. Waar het kan, is de leerling medeverantwoordelijk voor zijn eigen leerproces. De leerlingen volgen verplichte en keuzemodules, waarmee ze naast de vakinhoud vooral ook veel vaardigheden leren. Uiteindelijk halen ze een havo- of vwo-diploma.

We maken deel uit van de Gooise Scholen Federatie. Deze scholengroep hecht veel waarde aan professionele ontwikkeling. Er is bijvoorbeeld een eigen GSF Academie en een tweejaarlijkse onderwijsconferentie. Alle GSF-scholen zijn gecertificeerd als opleidingsschool.

“Wij willen niet alleen dat elk kind een 10 kan halen, maar vinden het nog belangrijker dat elk kind zich een 10 kan voelen.”

“Wij willen niet alleen dat elk kind een 10 kan halen, maar vinden het nog belangrijker dat elk kind zich een 10 kan voelen.”