Alle leerlingen krijgen bij ons daltononderwijs, daarbij maakt het niet uit in welke klas en op welk niveau ze zitten. Toch zijn er wel accentverschillen, die passen bij de leeftijd en het opleidingsniveau van de leerlingen.

Vorming van een veelzijdig wereldbeeld
We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat je op ons vwo al meteen kennismaakt met de wetenschappelijke onderzoeksmethodes. Je leert door zelf onderzoek te doen en grote vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te belichten. Je ontdekt hoe je zelf denkt over complexe zaken, maar ook hoe we kunnen omgaan met al deze verschillende inzichten.

Je krijgt in de onderbouw veel verschillende vakken, waarvan je de meeste ook als eindexamenvak kunt kiezen. Zo volg je het vak Big History, waarmee we laten zien dat alles wat je leert met elkaar verbonden is. Daarnaast krijg je robotica, filosofie en Latijn.

De wereld is ons klaslokaal
Leren doe je niet alleen in de klas, maar vooral ook door dingen in de omgeving te ervaren. Er is zoveel te leren in en van alles om ons heen! Daarom zeggen wij: “De wereld is ons klaslokaal!”

Zo hebben we regelmatig gasten op school om je te inspireren en je dingen te leren. Denk bijvoorbeeld aan de wereldberoemde violist Tim Kliphuis die een documentaire maakte over klimaatverandering, de bekende schaker Pascal Losekoot die een schaakclinic verzorgt of een van onze vele oud-leerlingen die nu op de universiteit onderzoek doet naar geluk onder jongeren.

Het naast onze school gelegen Corversbos leent zich uitstekend voor een real life biologieles. Tijdens de lessen art & design gaan we regelmatig aan de slag in het Grafisch Atelier Hilversum. Ook zorgen we dat je op een andere manier heel veel leert, bijvoorbeeld tijdens het gezellige zeilkamp in Friesland in klas 2, een skidag in de 4e of de werkweek naar Rome en Barcelona in de 5e.

“De werkweek naar Rome was een van de leukste weken ooit.”

“De werkweek naar Rome was echt superleuk!”

Verdiepen, verbreden en verwonderen
Onze docenten dagen je telkens uit zelf ook onderzoek te doen en vinden het belangrijk dat je telkens connecties ziet met andere vakken en actuele gebeurtenissen. We bieden je veel ruimte om zelf te kiezen, zowel binnen als buiten onze lessen: zo kan de ene leerling de geschiedenis of gedragsverandering achter een technologische innovatie onderzoeken, terwijl de andere leerling heel diep ingaat op alle techniek en wiskunde die hierbij komt kijken. 

Masterclasses
Leerlingen die méér willen, kunnen lessen van vakken waar ze goed in zijn inruilen voor een masterclass over een bijzonder onderwerp of deelname aan bijvoorbeeld de wiskunde-olympiade. Onlangs zijn leerlingen het archief op de zolder van de school ingedoken om de geschiedenis van onze school beter te leren kennen. De leerlingen bouwen een website waarop zij leerlingen en docenten die tijdens de Tweede Wereldoorlog in de gangen van ons oude gebouw rondwandelden weer een gezicht willen geven.

U-talent
Op het vwo bereiden we je voor op de universiteit. Daarom werken we nauw samen met verschillende universiteiten, waaronder Universiteit Utrecht. We zijn aangesloten bij U-talent, waardoor je kunt deelnemen aan campusdagen, excursies en masterclasses van de universiteit. Zo ontdek je wat er komt kijken bij het doen van onderzoek, verdiep je je in allerlei alfa-gamma- en bèta-onderwerpen en ontdek je wat er bij jou past. Je krijgt een inkijkje in de verschillende studierichtingen die je kunt kiezen na de middelbare school. De activiteiten zijn voor klas 1 t/m 6 en voor alle leerlingen die extra uitdaging zoeken, een grote interesse hebben in een bepaald onderwerp en nieuwsgierig zijn naar hoe het straks is om echt te studeren.