De leerlingen van ons havo/vwo volgen het reguliere onderwijsconcept. Ze hebben vaklessen, keuzelessen en projecten. Iedere leerling wordt begeleid door een mentor en een coach. Onze havo/vwo’ers hebben les in ons gebouw aan de Jonkerweg.

De denkende doener
Voor ons zijn havo-leerlingen slimme leerlingen die graag dingen doen. Denkende doeners dus. Daarom zorgen de docenten dat ze niet te lang aan het uitleggen zijn, maar dat de leerlingen vooral zelf veel in de les aan het werk zijn. Daarvoor gebruiken ze hun boeken en hun Chromebook. Veel leerlingen in de havo/vwo-klas vinden het leuk om samen te werken. Daar houden de docenten rekening mee in hun lessen. 

We vinden het belangrijk om naast het leren ook leuke dingen te doen. Zo hebben we jaarlijks de havodag, waarin we steeds weer andere leuke dingen doen. We gaan op excursie naar Duitsland, maar bijvoorbeeld ook naar Walibi. In klas 2 ga je op kamp en in klas 4 op werkweek naar het buitenland. Waar je naartoe gaat, verschilt per jaar.

Doorstromen naar het vwo
De eerste twee jaar zit je bij ons in een combinatieklas havo/vwo. Aan het einde van het eerste en tweede jaar kunnen leerlingen doorstromen naar de vwo-stroom. Ook na het halen van een (havo)diploma kan dat nog. Het maakt daarbij niet uit of je een havo- of havo/vwo-advies hebt.

Een voorbeeldrooster
Een lesdag begint op z’n vroegst om 8:25 uur en eindigt uiterlijk om 15:40 uur. Op dinsdag is dat uiterlijk 14:00 uur. Het wisselt per klas en leerjaar of je bijvoorbeeld het eerste uur of het laatste uur vrij bent. Ingeroosterde tussenuren komen in de onderbouw niet voor.

Hieronder staat een rooster van een leerling uit 1 havo/vwo van periode 2 van schooljaar 2022-2023. Deze periode heeft de klas geen aardrijkskunde, maar in periode 3 weer wel.

“Ik vind het fijn dat de docenten ons veel tijd geven om in de les te werken.”

“Ik vind het fijn dat de docenten ons veel tijd geven om in de les te werken.”