Alle leerlingen krijgen bij ons daltononderwijs, daarbij maakt het niet uit in welke klas en op welk niveau ze zitten. Toch zijn er wel accentverschillen, die passen bij de leeftijd en het opleidingsniveau van de leerlingen.

De denkende doener
Als je bij ons op de havo/vwo zit, vinden we je ‘een denkende doener’. Je bent dan een slimme leerling die graag dingen doet. Daarom zorgen onze docenten dat ze niet te lang aan het uitleggen zijn, maar dat je vooral zelf veel in de les aan het werk bent. Daarvoor gebruik je je boeken en je Chromebook. Veel leerlingen in de havo/vwo-klas vinden het leuk om samen te werken. Daar houden de docenten rekening mee in hun lessen. 

Voor leerlingen die graag met sport bezig zijn, hebben we onze speciale sportklas. 

We vinden het belangrijk om naast het leren ook leuke dingen te doen. Zo hebben we jaarlijks de havodag, waarin we steeds weer andere leuke dingen doen. We gaan op excursie naar Duitsland, maar bijvoorbeeld ook naar Walibi. In klas 2 ga je op kamp en in klas 4 op werkweek naar het buitenland. Waar je naartoe gaat, verschilt per jaar.

Doorstromen naar het vwo
De eerste twee jaar zit je bij ons in een combinatieklas havo/vwo. Aan het einde van het eerste en tweede jaar kunnen leerlingen doorstromen naar de vwo-stroom. Ook na het halen van een (havo)diploma kan dat nog. Het maakt daarbij niet uit of je een havo- of havo/vwo-advies hebt.

“Ik vind het fijn dat de docenten ons veel tijd geven om in de les te werken.”

“Ik vind het fijn dat de docenten ons veel tijd geven om in de les te werken.”