Alle leerlingen krijgen bij ons daltononderwijs, daarbij maakt het niet uit in welke klas en op welk niveau ze zitten. Toch zijn er wel accentverschillen, die passen bij de leeftijd en het opleidingsniveau van de leerlingen.

Relatie op 1
Bij de mavo/havo afdeling staat de relatie op 1. Dit betekent dat we het belangrijk vinden dat je gezien wordt, want je mag er zijn. Daarom is er een vaste kern van mentoren, coaches en vakdocenten om de leerlingen heen. De coaches en mentoren spelen een belangrijke rol in het opbouwen van de relatie met leerlingen en hun ouders. Want goed onderwijs maken we samen.

Ons onderwijs
In onze lessen sluiten we aan bij de leefwereld van onze leerlingen. De lessen zijn authentiek en vakoverstijgend. Bij de projecten maken we gebruik van real-life-opdrachten, hierbij betrekken we de omgeving bij ons onderwijs. Denk hierbij aan samenwerking met de gemeente en bedrijven in de omgeving.

Leerlingen geven advies bij het oplossen van problemen in het bedrijfsleven. Wij merken dat onze leerlingen opbloeien als zij van betekenis zijn in onze samenleving.

Doorstromen naar de havo
De eerste twee jaar zit je bij ons in een combinatieklas mavo/havo. Aan het einde van het eerste en tweede jaar kunnen leerlingen doorstromen naar de havo. Ook na het halen van een mavo-diploma kan dat nog.

“De projecten die we doen bij Technologie en Toepassing zijn levensecht en heel erg leuk.”

“De projecten van Technologie en Toepassing zijn heel leuk!”