Op het Roland Holst leren de leerlingen ook over media;

We leiden leerlingen op voor een goede toekomst in de maatschappij. Om die reden werken de docenten in allerlei educatieve projecten samen met (culturele) instellingen, bedrijven, lokale ondernemers en de gemeente. Er is veel kennis en kunde over Media in onze regio.  ’t Gooi heeft meer dan 250 media gerelateerde bedrijven met 12.500 werknemers met naar schatting 25.000 over tien jaar.

Hoe doen we dat?

  • Het ontwikkelen van een educatieve media projecten in Hilversum in de context van gelijke kansen media onderwijs op alle niveaus
  • Het ontwikkelen van toonaangevende overdraagbare media projecten tussen scholieren, scholen, mediabedrijven, lokale ondernemers en culturele instellingen in Hilversum.
  • Talentontwikkeling. Leerlingen van scholen kennis  laten maken met beroepen in de media om doorstroom naar media opleidingen en bedrijven te stimuleren.

“Ik leer over media in de Mediastad van Nederland“

“Ik leer over media in de Mediastad van Nederland“

De Podcastset

Het ARHC beschikt sinds 2020 over een professionele podcast set de Rode Rodecaster. Deze set is geschikt voor 4 personen met mengpaneel, vier microfoons, koptelefoons en een laptop met de mogelijkheid om de podcasts op te nemen en te editen.

De school heeft deze set aangeschaft na enthousiaste ervaringen, die docenten en leerlingen opgedaan hebben bij sessies bij de Radiofabriek en de dag van de radio. Sommige leerlingen bleken echte podcast talenten. De afdeling Zteck, de jongerenafdeling van de Radiofabriek was zo enthousiast dat een aantal leerlingen nu wekelijks een podcast verzorgen.

Deze ontwikkeling heeft geleid tot de aanschaf van de set. Die door alle vakken, keuzelessen gebruikt kan worden. Hoe mooi is het niet als leerlingen door middel van een podcast leren van elkaar en discussiëren.

Het is een uitdaging om op deze interactieve manier vorm te geven aan hedendaags onderwijs.

Meer weten?

Lees het laatste nieuws

Lees het laatste nieuws

Lees het laatste nieuws