Gaan jullie ook mee op pad om het Bevrijdingsvuur naar Hilversum te brengen? In de nacht van 4 op 5 mei vertrekken we met een groep enthousiastelingen uit het Gooi, jong en oud, op de fiets naar Wageningen. En natuurlijk gaan we niet met de auto, maar met de tweewieler!

Op donderdagavond 4 mei worden de deelnemers en hun fietsen bij het 5 meiplein bij Hotel De Wereld in Wageningen gedropt. Midden in de nacht, klokslag twaalf uur, ontsteekt de burgemeester daar het Bevrijdingsvuur. Daarna trekken duizenden wandelaars, hardlopers en fietsers langs het vuur om de fakkels aan te steken die door heel Nederland verspreid worden.

Onze Hilversumse groep maakt onderweg nog een korte stop bij het monument op de Grebbeberg. Daarna vervolgen we onze tocht door de donkere nacht naar Hilversum. We hebben gekozen voor een rustige fietsroute, want hoewel er ’s nachts weinig verkeer is, willen we veilig blijven. We houden onderweg een pauze in een hotel voor een plaspauze en een bakkie koffie of thee.

Rond half acht ’s ochtends komen we aan op ’t Spandersbosch, waar we worden getrakteerd op een ontbijtje van de club en onze sponsors. Tussen kwart over acht en half negen vertrekken we met het Bevrijdingsvuur voor een korte rondrit door Hilversum. Om negen uur eindigt de tocht bij het monument ‘Twee minuten stilte’ op de Noorderbegraafplaats. Daar neemt burgemeester Gerhard van den Top het Bevrijdingsvuur in ontvangst en ontsteekt hij de schaal. Daarmee kunnen de Bevrijdingsactiviteiten in Hilversum beginnen!

Je kunt gratis meedoen aan deze zinvolle, sportieve en gezellige fietstocht. Wel is het nodig om je van tevoren aan te melden, zodat we weten hoeveel mensen er mee willen fietsen en ontbijten. Stuur een mailtje naar bevrijdingsvuur.hsum.2023@gmail.com om je aan te melden. Na aanmelding krijg je meer informatie over de tocht.

Je hoeft natuurlijk niet per se te fietsen om mee te doen. Als je niet kunt of wilt fietsen, maar wel deelnemers of fietsen naar Wageningen wilt rijden, ben je van harte welkom. Ook introducees zijn welkom om mee te doen.

Ik hoop dat jullie allemaal meegaan. Samen, jong en oud, vieren we de vrijheid!