Ruim 2.000 deelnemers maken Hilversum schoner dan ooit te voren

Tijdens “Hilversum in een dag schoon” gaan ruim 2.000 scholieren, vrijwilligers en deelnemers uit het bedrijfsleven Hilversum het zwerfafval in Hilversum opruimen. Youtuber Milan Knol en burgemeester Gerhard van den Top geven op vrijdag 16 september om 9.00 uur het startsein bij onze school. Aan het einde van de dag moeten de blikjes, flesjes, papier en ander zwerfafval van de straat zijn verdwenen.

Hilversum wordt verdeeld in 98 vakjes. Iedere klas, ieder bedrijf, vereniging of groep vrijwilligers krijgt een stukje Hilversum toebedeeld. Tijdens deze uitdaging trekken de deelnemers in groene hesjes, gewapend met handschoenen, vuilniszak, grijpers en een zwerfafvalapp, in groepjes door de wijken. Een van de doelen is de wijken van Hilversum schoner te maken dan ooit tevoren. Nog nooit werd Hilversum op zo’n grote schaal schoongemaakt. De deelnemers fotograferen met de ‘Rubbiz app’ elke keer 10m2 aan zwerfafval. Per foto gaat 11 cent naar het goede doel naar keuze. Dit kan bijvoorbeeld de Hilversumse school, het Goois Natuurreservaat of de Plastic Soup Foundation zijn.

De opruimactie is een samenwerking tussen de gemeente Hilversum, Rijkswaterstaat, Stichting Omgevingseducatie en de Rubbiz Foundation. Met de actie wil onze school meewerken aan een nieuwe start en een einde maken aan de slechte gewoonte om afval op straat te gooien.