Heb jij vragen of problemen en wil je die met iemand delen? Kom dan langs op het spreekuur van de maatschappelijk werker. Elke donderdag van 09.00 uur tot 10.00 uur in de spreekkamer naast de leerlingenbalie. Je hebt geen afspraak nodig.
Ook ouders die vragen hebben over opvoeden kunnen langskomen of contact opnemen via s.strang@gsf.nl

Op het ARHC hebben we een schoolmaatschappelijk werker die leerlingen en ouders begeleiding biedt bij hulpvragen op sociaal-emotioneel en/of gedragsmatig gebied.

Voor leerlingen
Elke donderdag heeft de maatschappelijk werker een inloopspreekuur van 09.00 tot 10.00 uur. Leerlingen kunnen dan zonder afspraak binnenlopen met (hulp)vragen op sociaal-emotioneel gebied of simpelweg om hun ei kwijt te kunnen.

Voor ouders
Ook ouder(s)/verzorger(s) kunnen bij de maatschappelijk werker terecht met vragen over opvoeden, opgroeien en andere zaken binnen het gezin. De schoolmaatschappelijk werker zoekt samen met ouder(s)/verzorger(s) en het kind naar de juiste antwoorden, geeft informatie en advies en helpt hen weer op weg.

Langere begeleiding
Soms hebben leerlingen meer nodig dan alleen een informeel gesprekje. Indien de coach deze signalen krijgt, kan deze de leerling aanmelden bij het zorgteam. Hier kan de leerling vervolgens doorverwezen worden naar de schoolmaatschappelijk werker voor een begeleidingstraject van 6 tot 12 weken. Deze begeleiding richt zich op de hulpvraag van de leerling. Als de situatie vraagt om een bepaalde (externe) expertise, wordt deze geraadpleegd.

Heeft u na het lezen van bovenstaande tekst vragen, opmerkingen, wilt u meer weten of heeft u iets anders wat u kwijt wilt? Dan ben ik bereikbaar via mijn mail (sstrang@gsf.nl). Stuur gerust een mail.