Het programma voor de thuisblijvers

Maandag 20 maart

Alle leerlingen worden verwacht om 12:45 uur
(tot ongeveer 14:45 uur)

Filmtheater Hilversum

Herenplein 5

Speelfilm: Les Misérables Frankrijk, 2019, 102 min. Trailer: zie hieronder.

In Montfermeil, een voorstad van Parijs, speelde een deel van Victor Hugo’s negentiende-eeuwse klassieker Les misérables zich af. Het is ook de plek waar Ladj Ly, kind van Malinese ouders, opgroeide en waar hij in 2005 de rellen filmde die zich zouden verspreiden over banlieues in heel Frankrijk. In zijn speelfilmdebuut laat Ly de spanningen opnieuw hoog oplopen in Les Bosquets, een wijk vol armoedige flats. Politieagent Stéphane heeft zich van de Franse provincie laten overplaatsen naar Montfermeil en beleeft zijn eerste dag als handhaver in dit rumoerige district. Het is een vuurdoop van jewelste, met twee collega’s die er zo hun eigen methodes op na houden.

Dinsdag 21 maart

voor alle leerlingen
Programma https://dropstuff.nl/kermis-op-de-basis/
Leerlingen aanwezig buiten aan de Jonkerweg 31 om 09:50 uur
vertrek bus 10:00 uur
Vertrek uit Soest: 13:00 uur

Woensdag 22 maart

Alle leerlingen worden verwacht om 10:25 uur
(tot ongeveer 13:00 uur)
Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum
Bezoek aan het net heropende en geheel vernieuwde Instituut  Beeld en Geluid.
Beeld & Geluid is dé plek waar media samenkomen. Voor de museumbezoeker die geïnteresseerd is in de werking van media en de scholier die een workshop komt volgen over fake news. Voor de redacteur die een fragment zoekt voor een televisieprogramma. Voor de kunstenaar die met archiefmateriaal nieuw werk maakt en voor de onderzoeker die een publicatie schrijft over diversiteit in de media. We zijn een van de grootste archieven ter wereld en we bewaren diverse soorten media, zoals radio- en televisieprogramma’s, video(games), geschreven pers, politieke prenten, gifjes, websites en objecten.

Donderdag 23 maart

let op:  voor Havo/ VWOn Mavo gaan deze dag een andere activiteit doen
Havo en VWO  leerlingen: Museum Hilversum
08:55 uur – 11:30 uur
Kerkbrink 6 HIlversum
Mavo leerlingen: DAC Dudok Architectuur Centrum
CKV opdracht

08:55 uur – 11:30 uur

Dudokpark 1
1217 JE  Hilversum
Het Dudok Architectuur Centrum is gevestigd in het souterrain van het Raadhuis. De ingang bevindt zich aan de achterzijde van het Raadhuis.
Het Dudok Architectuur Centrum (DAC) is het centrum voor stadsarchitectuur, stedenbouw en ruimtelijk erfgoed in Hilversum. Het DAC is een onafhankelijke stichting die het denken over ruimtelijke kwaliteit wil inspireren. Het Centrum organiseert rondleidingen door het Raadhuis, excursies in de stad en debatten, lezingen en manifestaties. Het DAC is gevestigd in het Raadhuis in Hilversum, het hoogtepunt van het oeuvre van architect W.M. Dudok.