Op 14 december 2022: (Héél) vroeger en nu

Op 18 januari 2023: Goed en slecht

Op 1 februari 2023: Dieren en robots

(Héél) vroeger en nu

Les 1: denken in tijdschalen
4,5 miljard jaar geleden ontstond onze aarde; de mens bestaat slechts 250.000 jaar. Hoe kan je je hier iets bij voorstellen? En waarom zou je daarom naast ‘gewone’ geschiedenis eigenlijk altijd Big History moeten hebben? Een lesje ‘timefullness’ voor beginners!

Les 2: tijdlijn van je leven
Onder leiding van een van onze wiskundedocenten maak je een tijdlijn van de geschiedenis van… alles! Alleen: gaat dat wel lukken? Je leert waarom ‘scale switching’ een belangrijke vaardigheid is!

De wereld van goed en slecht

Waardoor wordt je blik bepaald? En is wat je ziet dan goed of slecht? En hoe kun je dat dan weten? Kun je dit ook meten?

Les 1: herken de boef
Zou jij een boef herkennen als je die ziet? Waardoor wordt je gedrag bepaald? En helpt het als je dit weet? In deze les maak je kennis met de wereld van de criminologie.

Les 2: kaarten écht lezen
Laten kaarten en foto’s altijd de waarheid zien? En is wat je ziet dan goed of slecht? Hoe ziet een goede kaart eruit? Hoe maak je zelf een goede kaart? En hoe kun je je eigen mening daarin kwijt? Onder leiding van onze aardrijkskundedocent duiken we in de wondere wereld van kaarten.

De wereld van dieren en robots

Les 1: fossielen identificeren > wordt > dieren op sterk water
We vinden het heel jammer dat we niet meer (zoals voorgaande jaren) aan de materialen konden komen voor de les ‘fossielen identificeren’. Maar we hebben een superleuk alternatief: we gaan namelijk iets doen met dieren op sterk water!

Les 2: ontwerp je eigen robothand
Kun je met materialen die je kent botten en spieren namaken? In deze les ontwerp je je eigen robothand. Lukt het om deze robothand ook echt te laten bewegen?