Van 25 november tot 10 december 2022 kleurt Hilversum weer oranje vanwege de wereldwijde campagne Orange the World
https://www.orangetheworld.nl/

In het kader van deze campagne (sinds 2014!) vragen Soroptimisten, Zonta en UN Women ook in de regio ’t Gooi aandacht voor het tegengaan van geweld tegen vrouwen en meisjes.

Het Roland Holst College was in 2020 de eerste VO school in Nederland (met dank aan de secties maatschappijleer en maatschappijwetenschappen) die samen met de Soroptimisten een les over OtW gaven aan leerlingen van de bovenbouw. Dit wordt het derde jaar dat het Roland Holst College de actie steunt, aandacht hieraan besteedt in de lessen en de vlag twee weken buiten zal hangen bij de school. Het steunen van deze actie valt onder het belang van betrokkenheid bij en in de samenleving participeren in de context van een “gezonde school”.

Extra support voor “Oranje” dit jaar door ARHC
Wij gunnen ons elftal een goed en succesvol toernooi. In dezelfde periode kleurt de wereld in de signaalkleur Oranje vanwege deze belangrijke campagne.

In deze week van 20 november, zullen op A0 borden langs de weg in Hilversum posters komen, waarop ook het logo van ARHC staat vermeld. Mevrouw Lugtmeijer (afdelingsleider vwo) zal op 25 november bij de officiële en openbare opening spreken namens de school over de “gezonde school” in relatie tot OtW.
De HIlversumse opening vindt plaats in het raadhuis.
Datum en tijd: vrijdag 25 november 2022 inloop 14.15 uur, einde 15.15 uur
Ook u als ouder en/of verzorger kunt hierbij aanwezig zijn!
U  kunt zich aanmelden voor de opening  via:
hwiegand@gsf.nl 

TIP
Wilt u deze actie steunen met een financiële bijdrage? Koop dan kaartjes van het mooie benefietconcert in de Morgensterkerk voor 26 november .s.. De kaarten zijn 25 euro per stuk. Om het ook voor jongeren van 12 tot en met 18 jaar aantrekkelijk te maken is voor hen een gereduceerd tarief van 10 euro per kaart. Kinderen tot 12 jaar mogen het concert gratis bijwonen, echter er moet dan alsnog een kaartje gereserveerd  worden.
Kaarten te koop:
https://www.soroptimist.nl/hilversum/webwinkel/

Uiteraard! 100% van de opbrengst gaat naar Orange Trust fund UN Women.
Helaas is het nog steeds zo dat 1 op de 3 vrouwen te maken krijgt met geweld en dat is er door corona niet beter op geworden. UN Women, Soroptimisten en Zonta werken samen met gemeenten en andere organisaties om dit thema onder de aandacht te brengen. Dit jaar is o.a. de focus op: “Welke rol heb jij als medestander?”. Het streven is om bewustwording te creëren, ook bij degenen die niet – direct –  te maken hebben met geweld. Hoe doorbreken we het taboe om te praten over geweld tegen vrouwen en meisjes? Zij staan er niet alleen voor!

Wat gaat er gebeuren in Hilversum e.o.? Er is een uitgebreid programma van OtW regio ‘t Gooi te vinden via www.orangepaper.nu  Daarnaast zullen gedurende deze 16-daagse campagne gebouwen in de avonduren verlicht worden en hangen er vlaggen en posters van Orange the World op diverse plekken.  Gezien de klimaat- en energiecrisis is de organisatie in Hilversum behoudend geweest met het stimuleren van het verlichten van gebouwen. Een nieuwe medestander in het programma in onze regio is Singer Laren dat vanaf dit jaar aanhaakt.